Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Lilla Torg FF 16 10 2 4 32
2 NK Croatia 16 10 1 5 31
3 Eriksfälts FF 16 9 1 6 28
4 Oxie IF 16 8 2 6 26
5 Skabersjö IF 16 8 2 6 26
6 Vellinge IF 16 6 2 8 20
7 BK Kick 16 5 3 8 18
8 Uppåkra IF 16 6 0 10 18
9 AIF Barrikaden 16 3 1 12 10

Match

Uppåkra IF

4 - 3
Uppåkra IP
29 maj 2009
19:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Uppåkra IF - AIF Barrikaden

Startelva: Claes D - Victor, Patrik Li, David C, Fredrik G - Daniel P, Fredrik S, Henrik H, Cyrano - Peter och Anders

Avbytare: Mikael B som kom in på mittbacken istället för en skadad Patrik Li (som på slutet återkom som mittfältare) och Johan E som kom in som vänsterback efter 35 min. Lite byten inom laget var det naturligtvis också. Fredrik G spelade t.ex högerback större delen av matchen medan Victor tog steget upp på mittfältet.

Vi inledde matchen med ett minst sagt darrigt försvarsspel vilket resulterade i ett baklängesmål redan efter 3 min. Sedan de haft ett ribbskott i den 26:e gjorde de också 2-0 i den 28:e min. Även om vi innan 2-0-målet hunnit med ett friläge och därutöver haft några halvchanser så kändes det i det här läget som om vi skulle kunna åka på en storförlust.

Efter c:a en halvtimme började vi dock ta oss in i matchen rejält och radade upp ett flertal frilägen, varav ett resulterade när Peter snyggt frispelad av Fredrik säkert satte bollen i mål. Sista 5 min av 1:a halvlek befann sig bollen i deras straffområde (för att inte t.o.m. säga målgård!!) en stor del av tiden utan att vi fick in den.

Sedan blev hela 2:a halvlek en enda provkarta över olika sätt att missa målchanser. När vi inte själv gjorde missarna gjorde dessvärre domaren det. Vi fick ett par helt felaktiga offsideavblåsningar emot oss i lägen där det annars varit
jättemålchanser (som vi kanske också bränt förstås.....) I den 64:e min kom så det efterlängtade och synnerligen välförtjänta 2-2-målet. Det var Anders S som slog in den från nära håll efter ett fint inlägg av Victor.

Glädjen blev dock inte långvarig utan de återtog ledningen redan i den 68:e min på ett riktigt skitmål. När de sedan ökade till 4-2 i 77:e min trodde man att luften skulle gå ur vårt lag men så blev alls icke fallet. Tvärtom skapade vi nu ännu en uppsjö av chanser. De räddade på mållinjen och vi hade skott såväl i ribban som i stolpen (och ett par visslande projektiler precis utanför/över) innan vi fick in ett reduceringsmål. Anders nickade i mål på en av många mycket välavvägda hörnor av Cyrano. Strax därefter räddade de ännu ett skott på mållinjen innan den för hela matchen så typiska avslutningen. Vi kommer i ett sista anfall i den 91:a min
och efter skott som ger retur slår Victor in vad vi tror är kvitteringsbollen. Domaren dömer dock bort målet för en offside som såväl vi som motståndarna ställer sig minst sagt tvivlande till.

Som ni som läsare av de här raderna förstår så var den här matchen en oerhört frustrerande upplevelse för spelare och ledare. Fler missade jättelägen i en match var det länge sedan man upplevde och resultatet kändes himmelsskriande orättvist. Även de hade ganska mycket målchanser i en i och för sig mycket underhållande fotbollsmatch men vi hade både fler och klarare sådana och blev alltså dessutom bortdömda vid ett par tillfällen. 13-5 till oss i hörnor säger också en del om matchbilden.

Vi brukar inte så ofta ge individuell spelarkritik här på sidan men den här gången tycker jag att det är motiverat med ett undantag. Mikael B var helt enkelt strålande som mittback. Han hade en enorm spänst och timing i upphoppen, vann allt i luften och uppträdde ö.h.t. med stor auktoritet.

Slutligen en stor eloge till hela vårt lag som trots alla motgångar kämpade till sista matchsekunden.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
David Clemensson 1 0 0 0 0 0
Fredrik Grosshög 1 0 0 0 0 0
Henrik Håkansson 1 0 0 0 0 0
Patrik Lindholm 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 20 sep 2009, 13:00 AIF Barrikaden - Uppåkra IF 3 - 4